Pages: 1 ... 17 18 [19] 20 21 22
Print
Author Topic: Utrke - sezona 2010.  (Read 3517 times)
Ivan Ljubić
Global Moderator
Ace driver

speedy393

72010134 ivan.ljubic@gmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #270 on: 27 July, 2010, 10:20:15 PM »

cristian horner : "filipe, sebastian is faster than you..."    Cheesy

"You've got to take the initiative and play the game. In a decisive set, confidence is the difference." -Chris Evert

https://www.mcpvirtualbusinesscard.com/VBCServer/iljubic/profile
Matija Škalić
Rookie
*

matija.skalic@hotmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #271 on: 27 July, 2010, 11:39:17 PM »

...znamo koliko je massa bio opasan u madjarskoj!!!

...ili je Mađarska bila opasna za njega  Wink
Jurica Despot
Croteam driver
Good driver
*

edespot@net.hr
View Profile Email
« Reply #272 on: 28 July, 2010, 12:13:08 AM »

Despi ja cijenim tvoje mišljenje, no mislim da bi prije kaznili McLaren nego Ferrari  Grin A mislim da McLaren 2008 nije niti imao razloga raditi tako nešto kad su razlike između vozača bile tako očite.
Znam da je uvijek bilo puštanja i mislim da nema smisla to braniti, no ovakvo propuštanje je jednostavno sramotno za F1 i točka.
i ja cijenim tvoje mišljenje Wink ali ovaj puta se ne slažemo. Ako pogledamo unazad par godina godina, vidjet ćeš da je McLaren daleko najprivilegiranija momčad. Hamilton u relativno kratkoj karijeri je prikupio toliko kontroverznih poteza, koliko Senna i Schumi valjda nisu zajedno. Ono što je sam tim napravio 2007. je zaslužilo kick iz prvenstva itd. Ako pogledaš i situacije iz ove sezone, Hamilton je dobivao same opomene, i to za prilično jasne situacije koje su morale biti kažnjene, dok su na kontra strani Alonsu skeljili kaznu gdje god se stiglo (dijelom je za to zaslužna i Alonsova glava, na kojoj se do sad nakupilo već dosta putra), tako da nebih rekao da je Ferrari po tom pitanju jednako tretiran kao McLaren. Kakva je situacija bila prije 4-5 godina bi se već dalo raspravljat, bez daljnjega. Dio problema leži u engleskom lobiju, zna se čija je F1, i koja je nacija tu najjača, tak da me ne čudi da se za Hamiltona ima povišena doza tolerancije.

Da ne duljim dalje o tome, mogu samo reći da se apsolutno slažem sa dembom (onaj dio o prestizanju momčadskog vozača nisam shvatio bukvalno kao ti Smiley ). Po ovom pitanju nažalost ne postoji idealno rješenje, već je potreban kompromis. A taj je da koliko god kao gledatelji ne želimo gledat ono što smo vidjeli na prošloj utrci, legaliziranje takvih odredbi jest najbolje rješenje. Ne želim da mi se kriteriji svode na to koliko je netko spretno i uvjerljivo nešto odglumio, pa će McLaren za istu stvar koju je napravio prije dvije godine na ovoj istoj stazi proći nekažnjeno, dok će Ferrari dobit šamar (ili bilo tko drugi). A bilo je toga i u Silverstoneu 2008. iako je tamo Hamilton bio daleko brži od Kovalainena, pa za tim i nije bilo potrebe. Što npr. napraviti u zadnjoj utrci sezone, kad bi ti momčadski kolega osvojio naslov ako ga pustiš? (primjer je 2007.) FIA nije kaznila Ferrari iako je svima jasno (pa i njima) što se dogodilo, jer je to zadnja utrka? Pa pravila moraju vrijediti UVIJEK, za svaku situaciju moraju biti ista, a opet, da su kaznili tad Ferrari radi toga, da li bi postojalo veće debilane? Tako dobivenom naslovu nebi se veselili valjda ni McLarenovci, i time bi najviše izgubila F1. A dobar primjer je WRC, zna se na koji je način skoro lani Loeb popljugo titulu, na koji je način Ford gurao prvog vozača. Protiv toga se FIA nije bunila, tamo je to dopušteno, a govorimo o istoj krovnoj organizaciji. Zato jer to jedino ima smisla. Jer se u F1 ovo pravilo uvelo radi Austrije 2002. bez da se promislilo o posljedicama.

Schumi vrati se, makar i u Ladi !!!
Damir Grgić
Croteam driver
Very good driver
*

ordem e progresso

airartg@gmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #273 on: 28 July, 2010, 03:25:38 PM »

Jedan od Hamiltonovih bisera, Gp Kanada, pit lane, žrtva je Kimi, ne sjećam se ako je dobio neku kaznu.

http://www.youtube.com/watch?v=qDW_j45FAq0&feature=related

Character artist.
Jurica Despot
Croteam driver
Good driver
*

edespot@net.hr
View Profile Email
« Reply #274 on: 28 July, 2010, 04:11:23 PM »

dobio je +10 na gridu na slijedećoj utrci (Frenč đi pi)

Schumi vrati se, makar i u Ladi !!!
Marko Pielić
Croteam admin
Ace driver

aka GAD_Marko

View Profile Email
« Reply #275 on: 28 July, 2010, 07:35:19 PM »

Slažem se da Hamilton ove sezone nije dobio neku kaznu koju je mogao dobiti. No neke stvari su smiješne, poput vožnje dvojice vozača paralelno kroz boks. Ja stvarno ne vidim zašto to ne bi bilo dozvoljeno. Boksevi su dovoljno široki, a ionako se voze 80 ili 100km/h. Mislim da ima previše kazni i da to ponekad ubija smisao utrkivanja. S druge strane, Hamiltonova kazna u Valenciji je fakat smiješna  Cheesy
Tomislav Vacenovski
Croteam admin
Very good driver

dembelija

dembelija@gmail.com
View Profile Email
« Reply #276 on: 30 July, 2010, 12:11:30 PM »

A ove spike, mogli su to zakamuflirat, to je jos vece sranje. Ko da smo mi debili pa ne kuzimo to kamufliranje i to svih timova.

Znači po tebi je fakat nemoguće da vozač prijeđe svog momčadskog kolegu zato jer je brži? Demb baš si legenda  Grin

nisam nigdje u svom postu napisao da je to nemoguce... al mi je smjesno kad McLovci misle da je Hamilton uvijek prestizao svog momcadskog zato sto je bio brzi (ne pricam o sezoni 2007.)... mozda je bio brzi (kao Alonso od Masnog u ovboj utrci), al tesko da je bio dovoljno brzi da sprovede pretjecanje (ne uvijek)..

poz!
Toni Novak
Moderator
Ace driver

pab

tonovak@globalnet.hr
View Profile Email
« Reply #277 on: 30 July, 2010, 10:30:48 PM »

govorio je i Rubens "No more mister nice guy!" Grin

_pedal_to_the_metal_
Toni Novak
Moderator
Ace driver

pab

tonovak@globalnet.hr
View Profile Email
« Reply #278 on: 01 August, 2010, 12:49:59 AM »

koja razlika po krugu, damn  Angry
pa nitko nema šanse, ako se ne ponovi Turska  Grin

_pedal_to_the_metal_
Tomislav Bogović
Croteam driver
Very good driver
*

bongy

tbogovi1@gmail.com
View Profile Email
« Reply #279 on: 01 August, 2010, 03:43:06 PM »

kakav je vettel lik od covjeka pa on ni nezasluzuje da pobjedi koje gluposti radi, daba njemu sto je brzi sec po krugu kad je mutav  Smiley

sve u svemu dosadna utrka premda ju je zacinio na kraju schumacher brate taj stvarno nije normalan  Shocked
Dejan Krajinović
Croteam driver
Good driver
*

View Profile Email
« Reply #280 on: 01 August, 2010, 03:54:07 PM »

To je uzas od covjeka.
Dejan Krajinović
Croteam driver
Good driver
*

View Profile Email
« Reply #281 on: 01 August, 2010, 04:23:17 PM »

DA DA Angry Angry Angry
Željko Roso
Croteam driver
Ace driver
*

View Profile
« Reply #282 on: 01 August, 2010, 04:29:25 PM »

Protrnio sam kad sam vidio šta je napravio Rubensu, trebalo bi ga kaznit za ono.

WTS? [what the skep]
Marko Pielić
Croteam admin
Ace driver

aka GAD_Marko

View Profile Email
« Reply #283 on: 01 August, 2010, 04:34:33 PM »

Rubens si je ostvario životni cilj, sad može otić u penziju lol  Cheesy
Schumijevi potezi bi u nekim drugim danima bili sasvim normalni, no sada svi nekako očekujemo kaznu za ovo  Grin

Žao mi je mojih McLarenovaca, no bar je Webber pobijedio,a situacija u ukupnom poretku stvarno napetija ne može biti  Cool
Toni Novak
Moderator
Ace driver

pab

tonovak@globalnet.hr
View Profile Email
« Reply #284 on: 01 August, 2010, 04:41:58 PM »

meni je utrka bila zanimljiva, pa bio je veliki preokret skoro na svim pozicijama nakon SC-a, a i kasnije je bilo napeto.
Vettel bi mogao pokušavati nekih 1000 krugova i falio bi mu krug  Grin
Webber uz malo sreće ali i puno vozačkog i taktičkog skilla do pobjede.
Alonso je napravio više od realnog. McLareni podbacili brzinom i kvalitetom materijala  Sad
Sauberi i Williamsi kapa dolje što nebih mogao reći za Mercedes koji se blamira iz utrke u utrku. Kako ih je nasamario Ross Brown, podvalio im osrednju momčad za masne pare. Prvenstvo su osvojili nelegalnim difuzorom koji je naknadno proglašen legalnim, i onda samo održavali bodove, kao rano krenuli u izradu 2010. bolida i sve je bajka. Grin
O Schumacheru nebih, nije dostojan ovog foruma  Cool
4 tjedna praznika je po meni previše, a u jesen će voziti po snijegu Cheesy

_pedal_to_the_metal_
Pages: 1 ... 17 18 [19] 20 21 22
Print
Jump to: