Despi ja cijenim tvoje mišljenje, no mislim da bi prije kaznili McLaren nego Ferrari

A mislim da McLaren 2008 nije niti imao razloga raditi tako nešto kad su razlike između vozača bile tako očite.
Znam da je uvijek bilo puštanja i mislim da nema smisla to braniti, no ovakvo propuštanje je jednostavno sramotno za F1 i točka.
i ja cijenim tvoje mišljenje

ali ovaj puta se ne slažemo. Ako pogledamo unazad par godina godina, vidjet ćeš da je McLaren daleko najprivilegiranija momčad. Hamilton u relativno kratkoj karijeri je prikupio toliko kontroverznih poteza, koliko Senna i Schumi valjda nisu zajedno. Ono što je sam tim napravio 2007. je zaslužilo kick iz prvenstva itd. Ako pogledaš i situacije iz ove sezone, Hamilton je dobivao same opomene, i to za prilično jasne situacije koje su morale biti kažnjene, dok su na kontra strani Alonsu skeljili kaznu gdje god se stiglo (dijelom je za to zaslužna i Alonsova glava, na kojoj se do sad nakupilo već dosta putra), tako da nebih rekao da je Ferrari po tom pitanju jednako tretiran kao McLaren. Kakva je situacija bila prije 4-5 godina bi se već dalo raspravljat, bez daljnjega. Dio problema leži u engleskom lobiju, zna se čija je F1, i koja je nacija tu najjača, tak da me ne čudi da se za Hamiltona ima povišena doza tolerancije.
Da ne duljim dalje o tome, mogu samo reći da se apsolutno slažem sa dembom (onaj dio o prestizanju momčadskog vozača nisam shvatio bukvalno kao ti

). Po ovom pitanju nažalost ne postoji idealno rješenje, već je potreban kompromis. A taj je da koliko god kao gledatelji ne želimo gledat ono što smo vidjeli na prošloj utrci, legaliziranje takvih odredbi jest najbolje rješenje. Ne želim da mi se kriteriji svode na to koliko je netko spretno i uvjerljivo nešto odglumio, pa će McLaren za istu stvar koju je napravio prije dvije godine na ovoj istoj stazi proći nekažnjeno, dok će Ferrari dobit šamar (ili bilo tko drugi). A bilo je toga i u Silverstoneu 2008. iako je tamo Hamilton bio daleko brži od Kovalainena, pa za tim i nije bilo potrebe. Što npr. napraviti u zadnjoj utrci sezone, kad bi ti momčadski kolega osvojio naslov ako ga pustiš? (primjer je 2007.) FIA nije kaznila Ferrari iako je svima jasno (pa i njima) što se dogodilo, jer je to zadnja utrka? Pa pravila moraju vrijediti UVIJEK, za svaku situaciju moraju biti ista, a opet, da su kaznili tad Ferrari radi toga, da li bi postojalo veće debilane? Tako dobivenom naslovu nebi se veselili valjda ni McLarenovci, i time bi najviše izgubila F1. A dobar primjer je WRC, zna se na koji je način skoro lani Loeb popljugo titulu, na koji je način Ford gurao prvog vozača. Protiv toga se FIA nije bunila, tamo je to dopušteno, a govorimo o istoj krovnoj organizaciji. Zato jer to jedino ima smisla. Jer se u F1 ovo pravilo uvelo radi Austrije 2002. bez da se promislilo o posljedicama.